NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief mei 2018

NIEUWSFLASH MEI 2018


Beste STAM-mers,

Met een beetje vertraging, we waren op motorweekend, hier weer een goed gevulde nieuwsbrief. Veel leesplezier.

We zijn uiterst verheugd dat het project Short-Ski Auffach 2019 gestart is. De eerste inschrijvingen en betalingen zijn een feit. Gezien het dan een drukke periode is, hoogseizoen voor de sneeuwfanaten, vragen we niet te lang te aarzelen om te bevestigen. Voor inschrijvingen en extra info kan je bij Ward Van Hool terecht op 0476 – 35 11 04. Na ontvangst van €150 voorschot per persoon (te storten op de STAM-rekening) en bevestiging van Ward, is je inschrijving verzekerd.
Wat extra gegevens…..
Waar : Hotel Platzl in Auffach, Oostenrijk (nabij Wörgl, niet ver van de Duitse grens +/-875km)
Website hotel : www.hotelplatzl.at
Van/tot : (24) – 25 – 26 – 27 – 28 januari 2019
Vrijdag 25/01 : eerste volledige dag op de piste (wie wil kan ook donderdagnacht bij boeken, maar moet Ward wel verwittigen hierover)
Zaterdag en zondag : skiën, apres-ski, Spa, Wellness, wandelen, etc…..
Maandagochtend 28/01 : terugkeer naar België na het ontbijt.
Prijs per persoon per dag in half-pension : +/- 65 euro op basis van een 2-persoonskamer.
Skipas voor drie dagen : +/- 130 euro (apart te betalen, alsook het huren van de latten).
Iedereen zorgt voor eigen transport, maar wie wil kan uiteraard afspreken en samen rijden.
Winterbanden zijn verplicht, sneeuwkettingen noodzakelijk (dus je moet ze hebben….. huren bij een bandencentrale kost ongeveer 25 – 30€ voor een week)
In Oostenrijk is een vignet nodig voor bepaalde wegen verplicht. Dit kan je kopen in elk tankstation ter plaatse, op voorhand in Duitsland of in België bij VAB voor €12.50 als je lid bent.
Reistijd : reken ongeveer 9 uurtjes inclusief bosstops
????
De Voorzitter verbleef er enkele jaren geleden met een paar leden en bestuursleden tijdens de zomermaanden en hij kan het hotel alleen maar aanbevelen. Lekker eten, top locatie, prijs-kwaliteit dik in orde, parking voor de moto’s
????, openluchtzwembad, skilift op wandelafstand, Biergarten, maar vooral de Oostenrijkse “gemütlichkeit” zijn de troeven van dit hotel. Wees er dus snel bij. Deadline voor de inschrijving is 15 mei.

De vorige Happy Hour was er terug eentje vanop het terras. Met 17 aanwezigen was het weer gezellig babbelen bij een hapje en een drankje. De volgende HH is de avond voor de Kastelentoer, vrijdag 18 mei. Dus iedereen die mee gaat, op tijd naar huis dan
???? Afspraak vanaf 21u in ’t Hoekske.

Voor de extra STAM-rit op 15 april waren we met 8 deelnemers (noem het een voorproevertje om het seizoen te openen) en op de geplande openingsrit van 22 april mochten we 14 deelnemers verwelkomen. Beide ritten werden voorgereden door de Voorzitter en gingen richting fruitstreek, Luik, Huy, Condroz en Namen met telkens een middagstop in de Lunch Gardens van Flemalle en Namen. We zijn een paar keer afgeweken van de klassieke baantjes en we mogen stellen dat het ook daar best wel leuk rijden was. In Limburg stonden nog een paar fruitbomen in bloei, maar het mooiste was al achter de rug. Nu uitkijken naar de Kastelentoer binnen 3 weken….. Je kan hier en daar zeker en vast wat sfeerfoto’s bekijken op onze Facebookpagina, zodra we vertrokken zijn. Bij goed weer, zal onze fotografe van dienst, Chris, proberen weer leuke actiefoto’s te nemen, zodat het archief terug kan gespijsd worden met nieuwe kiekjes.

De ledenlijst wordt deze maand aangepast, dus als je je lidmaatschap nog niet vernieuwd hebt, dan is het nu de moment. Voor €30 ben je weer een jaartje lid van de leukste motorclub van Heist en omgeving. Je kan storten op rekeningnummer BE74 9797 7537 9407(Argenta) met vermelding van je naam. Betaling kan uiteraard ook bij de bestuursleden op de komende activiteiten. Indien gewenst, wordt een lidkaart uitgeschreven, maar deze worden niet meer per post verstuurd (dus enkel tijdens de activiteiten verdeeld).

En natuurlijk ook hier weer de nodige tips om het seizoen rustig te starten…… Onderhoud gedaan ? Batterij aan de druppellader of niet ? Bandenspanning OK ? Misschien best die oude benzine van verleden seizoen toch vervangen of liever additieven toevoegen (als dat maar niet te laat is…..) ? Verzekering, rechtsbijstand, pechverhelping, zie dat je de nodige papieren op zak hebt. Tips voor het buitenland volgen binnenkort weer. Maar het belangrijkste…. Doe het rustig aan de eerste kilometers/dagen…..

We zijn de laatste weekends al eens op verkenning geweest in de Ardennen, Luxemburg en de Eifel. Het was leuk, al lag de baan er hier en daar nog wel vettig bij. Tot één algemeen besluit zijn we wel gekomen….. de slechtste baan van Luxemburg is de N10 van Dasburg naar Marbourg. Daar moet eens dringend iets aan gedaan worden.

We zoeken nog voorrijders voor de maanden juni en juli (al dan niet als back-up, moest er iemand wegvallen). De Voorzitter alsook andere (bestuurs)leden willen gerust inspringen, maar heb je zelf iets leuk in gedachten, laat het ons dan gerust weten.

Voila, dat was het weer. Tot volgende maand….. al zal je tussendoor nog wel meldingen met betrekking tot de geplande activiteiten ontvangen.

Tot op de Happy Hour van 18 mei. Afspraak vanaf 21u in ’t Hoekske. Let wel op, dit is de dag voor het vertrek van de Kastelentoer. Dus iedereen die mee rijdt, op tijd naar bed
????

Met vriendelijke groeten,
Het STAM-bestuur

Stamvzw op facebook
WEBSITE DOOR PUREDESIGN